Продължете към съдържанието
Промо!

Зимна черна парка

Цена: 88.00 лв.

Зимното яке е типичен парка модел. Отличава се с пухкавата обшивка около качулката, която продължава по цялата дължина и е прикачена с цип така, че да може да се маха.

  • От пухкавия еко материал са направени маншетите и подплатата, което увеличава термоефекта.
  • Поставен е шнур около кръста, които подчертават добре талията и правят модела по-женствен.
  • Якето е снабдено с джобове с капаци, които се затварят с капси.
  • Черната парка е изработена от висококачествена материя със състав 100 % памук. Циповете са метални.

Якето се предлага в следните размери: L
Количеството е ограничено.

Изчерпан

Код: CH472215246 Категории: ,

За продукта:

Модните дизайнери тази година виждат в парката ключов артикул във всеки дамски гардероб. През последните години се доказва, че моделът е непреходен във времето.

Едно от свойствата, заради които парката е актуална вече десетилетия наред, е това, че е унисекс. Друга важна характеристика, поради която парката е незаменима е нейната адаптивност към всички сезони.

Появило се в арктическа среда това добре измайсторено и подплатено с кожа яке е прекрасно за студове през зимния период, дори когато те достигат до минус 50 градуса.

Когато кожата около качулката е подвижна то лесно се приспособява като по-лек вариант за пролет и есен. Вече са разработени и съвсем тънки парки за лятото.

Парката се появява най-напред при ескимосите. Първоначалният вариант, който те са носили е бил като джоб за бебето.

В широка употреба навлиза от запад през 50-те години, когато американската войска припознава термокапацитета на това яке и го приспособява към своите потребности, оцветявайки го в масленозелено.

На стария континент парката е известна като елемент от поп културата и е израз на бунтарството н а младите. Един от типичните за парката елементи – кожата около качулката стана един от най-известните аксесоари през последните няколко десетилетия и се прилага при много други модели якета, която стои прекрасно и придава завършен вид на якетата.

Черната парка може да бъде доставена до офис на Еконт или до адрес с опция за преглед и тест.

Последно добавени: