Продължете към съдържанието
Промо!

Дамска зимна парка – екрю

Цена: 125.00 лв.

Моделът на дамското яке е на типична зимна  парка. Якето е подплатено с еко материя. Около качулката и ципа е поставен богат еко пух, който може да се сваля. Маншетът около ръкавите също е подвижен.  Моделът на парката се характеризира с шнура на талията и рибената опашка отзад. Типични за модела са и външните джобове с капаци. Дамското яке е изработено от висококачествена шлиферна материя.

За поредна година модните дизайнери лансират парката и я виждат като ключов артикул за дамския гардероб. Вече няколко години  парката не слиза от модните подиуми. Това потвърждава непреходността във времето на модела

Едно от свойствата, заради което парката е актуална вече десетилетия наред, е това, че е унисекс. Друга нейна характеристика, поради която парката е незаменима е нейната адптивност през всички сезони. Когато кожата, около качулката е подвижна, якето лесно се приспособява като по-лек вариант за пролетта и есента.

 

Парката се появява най- напред при ескимосите. Първоначалния вариант е бил като джоб за носене на бебе. Появило се в арктическа среда това яке, което е добре измайсторено и подплатено с кожа е е предназначено за студове, достигащи дори до -50 градуса.

В широка употреба навлиза през 50те години, когато американската армия припознава термокапацитета на това яке и го приспособява към своите потребности, като го оцветява в маслено зелено.

На стария континент парката е символ на бунтарството на младежите и се превръща в елемент на поп културата.

Един от типичните елементи на модела е кожата около качулката се превърна в един от най-известните аксесоари през последните няколко десетилетия се прилага при много други модели якета, която стои прекрасно и придава завършен вид на моделите.

 

Налични размери:  XXL

Изчерпан

Код: CH335137468 Категории: , ,

Последно добавени: